Edukans in Suriname

De Regenboog vertelde dit op 02-10-2019

Wellicht kent u de organisatie Edukans nog van ‘actie Schoenendoos’. Wereldwijd gaan 262 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Zij geloven dat talent niet verloren mag gaan en dat onderwijs de basis is van een vreedzame samenleving. Daarom werken ze elke dag samen met scholen, docenten en ouders aan goed onderwijs. Dit doen ze samen met studenten, leerkrachten en schoolleiders.

Ook onze stichting Kopwerk is een actieve steun voor Edukans. Vanuit die positie ben ik (Lonneke) gevraagd mee te gaan op een zogenaamde ‘World Teacher’-reis. Een enorme uitdaging, een grote eer en ook een grote wens die voor mij uitkomt. Kijkt u vooral op mijn actiepagina (zie link) en het filmpje over het hoe en het wat….

In het kader van ‘actief burgerschap’ neem ik ook de kinderen van unit 2 actief mee op dit avontuur. De bewustwording van de verschillen op de wereld en kennismaking met verschillende culturen passen erg goed in het thema ‘Reizen’ wat nu draait en wat ook het thema van de Kinderboekenweek is die woensdag 2 oktober start. Ik hoop vanuit Suriname contact met de kinderen te kunnen houden en wellicht zelfs contacten met de kinderen onderling te leggen.

Ik heb met de kinderen besproken of zij ook willen bijdragen door actie te voeren en hiermee geld op te halen voor onderwijs wereldwijd. Hier hebben wij plannen voor gemaakt die we hopelijk kunnen realiseren. Mocht u sowieso een bijdrage willen doen wil ik u verwijzen naar bovenstaande site of naar de verzamelbox die in de hal staat bij de Edukans-muur. Alvast enorm bedankt hiervoor!

Vriendelijke groet,

Lonneke Balder