Samen Schagen voor onze schooltuin!

Vandaag vond de lancering van het ’Participatieplatform Samen Schagen’ hier op de Regenboog plaats!

 

Via onze ouder én schooltuin vrijwilliger Claudia van den Brugge kwam dit op ons pad. Wij willen als school insteken op een andere manier van school-tuinieren. Duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel. Claudia heeft in een prachtig overtuigende brief om een financiële input van de gemeente gevraagd. Een kleine input wilden zij zeker toekennen, echter wij willen het toch graag groter aanpakken. Hierbij zag de gemeente kansen om onze school in te zetten als één van de eerste inschrijvingen bij de start van het ’Participatieplatform Samen Schagen’. Het gaat hier om het ’vergroenen’ van je school of vereniging en daar past onze duurzame schooltuin natuurlijk uitstekend in.

 

Met het idee voor onze tuin kunnen wij, als er genoeg op ons gestemd wordt, €5000,- prijzengeld in de wacht slepen. Het stemmen kan van 5 januari tot 11 februari 2021. U stemt toch ook?! Ik zal u tegen die tijd zeker een reminder sturen. 

 

Voor de lancering van de website waren de wethouders Hans Heddes en Joke Kruit digitaal aanwezig via teams. Zij hebben een kort gesprek met een groepje leerlingen gehad over het idee van de schooltuin en over duurzaamheid. Daarna werd de site, na samen af te tellen, met een druk op de knop officieel online gezet. We zijn weer een digitale ervaring rijker en hopen dat het iets moois oplevert voor de kinderen en onze school!


In de link aan dit bericht vindt u onze aanmelding en kunt u verder kijken op het participatie platform. 

 


 

IMG_1588 IMG_1588