Publicatie NHD: Stroet blij met eigen dorpsbrinkje

Publicatie in Noord Hollands Dagblad 22/08

STROET -’Het hoeft niet grootte wezen om goed te zijn’. Dat is een gevleugelde uitspraak in Stroet en daarom is iedereen blij met het kleine dorpspleintje dat ze cadeau hebben gekregen. Zodat er weer plek is voor de kinderkermis. Als dank mag wethouder Rens Cappo van de gemeente Harenkarspel het pleintje aanstaande vrijdag om kwart voor zeven officieel openen. Samen met de kermis.
De kinderkermis werd tot dusver gehouden in een schuur van cafe’s Hoekje. Maar daar zijn nu twee appartementen gebouwd. En daarom vroeg buurtvereniging ’Stroet is goed’ aan de gemeente of de bosjes bij het kruistpunt, vlak naast het cafe, niet weg mochten. En jawel, binnen de kortste keren lag er een hens dorpsbrinkje. Waar voor de kinderkermis een tent kan worden neergezet maar waar ook allerlei andere dorpse dingen kunnen gebeuren. „Een mooie kerstboom neerzetten bijvoorbeeld,” zegt Monique van Peperstraten. „We hebben geen bestrating maar als het graspleintje echt te snel slijt mogen we terugkomen. Dan kijkt de wethouder of er nog ergens nog war geld te vinden is.” Voorlopig is iedereen tevreden. Er staat een keurig hek om de brink heen en er komt ook nog een bankje.
Bijna honderd vrijwilligers werken jaarlijks aan de kermis en meet dan zovele kinderen genieten er van. Er is een zweefmolen, een schiettent en drie dagen lang allerlei spelletjes. Vrijdag begins met voetbal en ringsteken en de harddraverij op zondag is een van de hoogtepunten.